Maukas Maukas

Tuotteiden käsittelyohjeet

Sulatus

Tuotteet voidaan sulattaa jääkaapissa, jolloin sulatusaika on pidempi. Osa sulattaa tuotteet huoneenlämmössä. Tällöin on suositeltavaa käyttää sulanut tuote yhdellä kertaa. Pötkötuotteita sulatettaessa on sotkujen ehkäisemiseksi hyvä viiltää pakkausmuovi auki tuotteen ollessa vielä jäinen. Sulatettava tuote kannattaa laittaa valmiiksi säilytysastiaan koska tuotteesta voi vapautua hieman nestettä.

Sulaneen tuotteen avaaminen

Sulattaminen kehittää pakkauksen sisälle painetta, joka purkautuu, kun pakkaukseen tehdään reikä. Tällöin pötkön sisältö voi levitä ympäristöön liian vauhdikkaasti. Hyvä keino ehkäistä ilmiö on suunnata sulatetun pötkön kärki lähelle korkeareunaisen kulhon pohjaa ja leikata terävillä saksilla pötkö auki pohjaan suunnatusta päästään aivan sulkijan tyvestä, jolloin paine ja ruoasta mahdollisesti sulatuksessa erkaantunut neste päätyvät kulhoon.

Pilkkominen

Pötkötuotteet voidaan pilkkoa leikkaamalla hieman kohmeiseksi sulanut tuote sopiviksi kiekoiksi terävällä veitsellä. Älä anna tuotteen sulaa liikaa ettei säilyvyys huonone ja leikkaaminen muutu sotkuiseksi. Voit jättää muovikääreen paikalleen leikkaamisen ja palojen uudelleen pakastamisen ajaksi.

Näin paloittelet jäisen Maukas-pakastepötkön

Siisti ja sivistynyt menetelmä (vaatii hieman aikaa)
  • Varaa valmiiksi leikkuulauta ja terävä veitsi.
  • Anna pötkön sulaa n. 1 h kunnes se on kohmeinen, mutta edelleen kiinteä.
  • Leikkaa pötkö muovikelmuineen veitsellä reippaasti painaen tai hieman sahaten sopiviksi annospaloiksi.
  • Valmista tuli! Tällä menetelmällä pötköstä saa helposti monta kapeaa kiekkoa.
Tehokas tapa pro-käyttäjälle
  • Varaa valmiiksi leikkuulauta, vasara ja terävä veitsi (esim. mattoveitsi).
  • Leikkaa suojamuoviin haluttuun katkaisukohtaan koko pötköä kiertävä viilto.
  • Aseta pötkö koko pituudeltaan tukevalle alustalle, esim. lattialle. Varo herkkiä materiaaleja!
  • Kopauta katkaisukohtaan pari-kolme kertaa napakasti vasaralla.
  • Valmista tuli! Pötkön voi tällä menetelmällä helposti pilkkoa 2–3 osaan.

Jos Maukas-tuote on päässyt sulamaan jo pehmeäksi, sitä ei saa pakastaa uudelleen! Eläinten ruoille on hyvä varata oma leikkuulautansa ja veitsensä. Pese välineet huolella käyttökertojen välillä!

Säilytys

Oikein sulatettuna raakatuotteet olisi suositeltavaa käyttää hieman tuotteesta ja jääkaapin lämpötilasta riippuen vuorokauden sisällä sulattamisesta. Kypsät tuotteet säilyvät jääkaappilämpötilassa noin kaksi vuorokautta.